Transnistria stiri: 1313
Eurovision stiri: 494

Stoianoglo a spus ce legături are cu Platon

26 oct. 2023,, 03:49   Societate
5955 0

Procurorul general demis, Alexandr Stoianoglo, spune că nu are nici o legătură cu Veaceslav Platon, iar eliberarea sa a fost o decizie a instanțelor de judecată.

”Eu nu sînt cunoscut cu domnul Platon. Dar cu domnul Șor cu familia lui eu trăiesc într-o scară mai mult de 20 de ani, eu îl cunosc pe domnul Șor de cînd era mic. Eu am participat la toate evenimentele de familie, am fost invitat de mama sau de tatăl lui Ilan Șor. Eu nu am nimic împotriva familiei Șor, dar acțiunile împotriva lui Platon au fost făcute de domnul Șor”, a spus Stoianoglo în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra”.

Referindu-se la Vlad Plahotniuc, acesta a menționat că la fel îl cunoștea însă asta nu l-a oprit să investigheze dosarul ”Furtul miliardului” în care fostul lider PDM a fost implicat.

”Eu cu Vlad Plahotniuc am fost într-un partid 6 sau 7 ani, noi nu am avut o relație de prieteni, dar am avut un respect reciproc și după asta am fost propus de el în funcția de ambasador în Azerbaidjan, dar eu am refuzat. Domnul Plahotniuc nu a făcut nimic rău împotriva mea, hai să admite cum lumea gîndește că eu am făcut asta (eliberat pe Platon) pentru bani, dar eu cred că atît Șor, cît și Plahotniuc au mai mulți bani decît Platon. De ce eu ar trebui să stric relațiile cu familia Șor și cu familia Plahotniuc pentru Platon? Eu într-adevăr la recomandarea lui Platon am propus autorităților să depună o cerere în instanța de judecată împotriva Gazprombank pentru a încasa 100 milioane de dolari care ar fi aparținut BEM. Dar nimeni nu a făcut nimic, dar acum eu sînt învinuit că Stoianoglo a avut relații cu Platon, ce fel de relații dacă eu am vrut restituirea banilor? Toate acțiunile mele au fost îndreptate doar pentru investigarea furtului miliardului și clar că acest lucru nu îi convine beneficiarului Furtului Miliardului. Eu cred că nici Filat nu a participat la asta. Filat la fel a fost condamnat în baza declarațiilor lui Șor”, a declarat Stoianoglo.

33
2
2
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?