X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Statul va oferi mai multă protecție pentru copiii născuți pe teritoriul țării

24 ian. 17:30   Societate
3248 0

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul hotărîrii Guvernului cu privire la modificarea Regulamentului cu privire la procedura dobîndirii și pierderii cetățeniei Republicii Moldova.

Proiectul a fost prezentat Executivului de către Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.

Completările aprobate stabilesc procedura de luare la evidență în calitate de cetățean al Republicii Moldova a copilului născut pe teritoriul țării, din părinți cu cetățenie străină sau unul dintre care este apatrid sau beneficiar de protecție internațională, iar celălalt este cetățean străin.

De asemenea, prevederile noi precizează data dobîndirii cetățeniei Republicii Moldova de către copil, în situația în care niciunul din părinți nu are drept de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, dar îndeplinește condițiile legale pentru a fi recunoscut apatrid.

Aceste modificări aduc un impact pozitiv în prevenirea cazurilor de apatridie în rîndul copiilor și asigură protecția drepturilor acestora în procesul dobîndirii cetățeniei prin naștere pe teritoriul Republicii Moldova. Prin adoptarea acestui proiect de hotărîre, Guvernul reafirmă angajamentul său de a asigura drepturile și bunăstarea copiilor născuți în țara noastră, argumentează autorii.

5
2
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?