Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Statul majorează capitalul CFM

25 apr. 08:46   Societate
2504 0

Ministerul Finanțelor va aloca peste 728.000 de lei (echivalentul a circa 35.000 de euro) pentru majorarea capitalului social al întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”. Potrivit unui proiect aprobat de Guvern, banii sînt alocați din contul împrumuturilor de la BERD și BEI.

Hotărîrea Guvernului urmează să intre în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial în contextul necesității efectuării plăților pentru lucrările de reabilitare, precum și în scopul evitării tergiversării realizării proiectului de reabilitare a căii ferate Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești, transmite ipn.md.

Recent ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la CFM, Guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei.

Potrivit lui, acest credit urmează să fie obținut de la „Loteria Moldovei”, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Oficialul a mai spus că este vorba despre un plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?