X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Start Campaniei de prevenire a înecurilor

8 iun. 2023,, 17:00   Societate
2010 0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a lansat „Campania de prevenire a cazurilor de înec” în perioada estivală.

Evenimentul a avut loc în preajma bazinului acvatic „Muzeul Satului” din apropierea Porților Orașului, sectorul Botanica din capitală. Această locație reprezintă o zonă cu risc sporit de înec, deoarece nu este amenajată și autorizată pentru scăldat.

Potrivit datelor statistice ale IGSU, doar în ultimii 5 ani, aici, au fost înregistrate 9 cazuri de înec, transmite Noi.md.

Specialiștii IGSU au îndemnat cetățenii să meargă la scăldat doar în locuri autorizate și amenajate corespunzător și să evite scăldatul pe timp de noapte și în condiții meteo nefavorabile, dar și să nu consume băuturi alcoolice înainte de a intra în apă.

O atenție aparte a fost acordată siguranței minorilor în timpul scăldatului. Astfel, persoanele care au în grijă copii au fost îndemnate să-i monitorizeze strict și să nu le permită scăldatul fără supraveghere.


Salvatorii au desfășurat aplicații practice pe lac, unde au demonstrat la ce poate duce încălcarea regulilor de comportament pe apă.

Campania de prevenire a înecurilor urmează a fi desfășurată în toată țara pe tot parcursul perioadei estivale.

În ultimii 21 de ani, în rîurile și bazinele acvatice din țară, și-au pierdut viața 4039 de persoane, iar de la începutul anului 2023 au fost înregistrate 34 cazuri de înec, dintre care 3 minori, precizează IGSU.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?