X 
Transnistria stiri: 1322
Eurovision stiri: 494

Stamate: "Există forțe care se opun procesului de Vetting"

29 noi. 2023,, 10:11   Societate
1913 0

Olesea Stamate, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlament, a avertizat asupra rezistenței întîmpinate în sistemul judiciar în ceea ce privește procesul de Vetting.

Într-un interviu acordat emisiunii „În Context” de la Moldova 1, Stamate a dezvăluit că există forțe, atît în instanțele de judecată, cît și în sistemul procuraturii, care încearcă să împiedice și să tergiverseze acțiunile guvernului în cadrul Evaluării Extraordinare a judecătorilor și procurorilor, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

În contextul audierilor judecătorilor și prelungirii concursului pentru funcția de procuror general, Stamate a subliniat că majoritatea candidaților sînt dispuși să se supună procesului de evaluare, considerîndu-l esențial pentru reforma justiției în Republica Moldova.

Cu toate acestea, a recunoscut existența unor mici neplăceri în desfășurarea procesului, subliniind importanța continuării acestuia în beneficiul țării.

Referitor la prelungirea stării de urgență, Stamate a evidențiat că autoritățile se pregătesc pentru ieșirea din această stare, dar a adăugat că detaliile exacte privind actele normative necesare rămîn de stabilit.


Aceasta a menționat, de asemenea, importanța adoptării unor legi specifice, cum ar fi Legea sancțiunilor, pentru a asigura o tranziție eficientă și corespunzătoare către o perioadă post-stare de urgență.

2
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?