Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Dermatologie ar putea fuziona

5 dec. 2023,, 17:15   Societate
1981 0

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ,,Toma Ciorbă” va fuziona cu Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile, prin absorbție. O prevedere în acest se conține într-un proiect de hotărîre de Guvern elaborat de Ministerul Sănătății.

„Toate maladiile contagioase fac parte din grupul maladiilor infecțioase, ceea ce face posibil de a comasa ambele instituții cu elaborarea unui management de activitate comun”, se menționează în proiectul Ministerului Sănătății, transmite IPN.

Potrivit autorităților, spitalul de Boli Infecțioase își desfășoară activitatea în clădiri ale căror termen de exploatare este depășit . Totodată, Spitalul „Toma Ciorbă” nu dispune de o secție de terapie intensivă pentru acordarea asistenței medicale pacienților critici, de secție pediatrică, laborator performant etc. Acest fapt, frecvent implică necesitatea transportării pacienților pentru investigații în alte instituții medicale, ceea ce pune sub risc calitatea actului medical.

Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile își desfășoară activitatea într-o clădire care poate fi ajustată la standardele actuale de prestare a serviciilor medicale acordate de ambele instituții.

Autoritățile din sănătate consideră că este prioritară implementarea unui management comun al spitalelor care are drept scop reorganizarea și eficientizarea activităților instituțiilor menționate, care să asigure calitatea serviciilor medicale acordate și siguranța pacienților.

1
0
1
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?