Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Spînu: ”Noi ne dorim să menținem acest contract, iar Gazprom să livreze volumul necesar de gaze”

21 oct. 2022,, 19:27   Societate
2405 1

Autoritățile din Republica Moldova își doresc ca să mențină contractul cu Gazprom, iar concernul rus să livreze țării noastre în volum deplin gazele naturale, notează Noi.md

Declarația aparține ministrului infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu și au fost făcute în cadrul unui interviu pentru newsmaker.

”Ceea ce ne dorim este ca cetățenii să aibă acces pe timp de iarnă la gaz și energia electrică. Noi niciodată nu ne-am dorit să rupem contractul cu Gazprom. Mai mult decît atît chiar ieri am alocat un miliar de lei pentru Moldovagaz pentru ca concernul rus să nu aibă nici un motiv ca să întrerupă livrarea de gaze naturale țării noastre”, a declarat Spînu.

Totodată acesta a menționat că în cazul în care livrările de gaze se vor opri, atunci la bază ar putea sta două motive.

”Avem un mesaj foarte clar pentru Gazprom, continuați livrările de gaz pentru Republica Moldova și pentru Moldovagaz și atunci nu va fi nici o problema ca Moldovagaz să întoarcă acest împrumut de Energocom va acorda companiei Moldovagaz un împrumut de peste 1 miliard de lei pentru. Gazprom este obligat confrom contractului să livreze, el deja îl încalcă în luna octombrie, vedem ce va face în luna noiembrie. Evident dacă acest contract va fi respectat atunci Moldovagaz va putea să întoarcă acest credit. Iar dacă livrările se vor opri vor fi două motive. - pentru că prețul de achiziție a gazul scade considerabil ori pentru că fac presiune atît asupra cetățenilor de pe malul drept al nNistrului, cît și asupra cetățenilor de pe malul sîntg”, a declarat Spînu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?