Transnistria stiri: 1369
Eurovision stiri: 500

Spînu: Nivelul securității aeriene este unul înalt în Republica Moldova

15 sep. 2023,, 14:00   Societate
2065 0

Nivelul securității aeriene este unul înalt atît pentru pasageri, echipajele aeronavelor, cît și întreaga industrie aeronautică.

Concluzia a fost făcută în urma auditului realizat de Organizației Aviației Civile Internaționale, notează Noi.md cu referire la o postare a Ministrului Ifrastructurii, Andrei Spînu.

”Vești bune pentru securitate aeronautică din Moldova. Astăzi s-a finalizat auditul Organizației Aviației Civile Internaționale (lCAO) la care țara noastră a fost supusă. Au fost analizate: procedurile de control al accesului în zonele aeroportuare restricționate, supravegherea sistemului de securitate la bordul aeronavelor, verificarea documentelor și a echipamentelor personalului de bord, cooperarea și coordonarea între diferitele autorități responsabile de securitatea aeronautică. Rezultatele sînt bune. Avem o implementare a normelor de peste 80%, cu 10% mai mult decît la auditul precedent. Asta înseamnă că nivelul securității aeriene este unul înalt atît pentru pasageri, echipajele aeronavelor, cît și întreaga industrie aeronautică: un mesaj important și pentru companiile cu care sîntem in dialog”, scrie Andrei Spînu într-o postare pe canalul său de telegram.

0
0
0
3
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?