X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Spînu, despre situația de la CFM: "Instituțiile de forță nu luptă eficient împotriva corupției"

13 feb. 09:30   Societate
2701 0

Șeful de la Calea Ferată din Moldova (CFM), Oleg Tofilat, a plecat într-o perioadă extrem de complicată pentru întreprindere, spune ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spinu.

Potrivit ministrului, problemele la CFM durează 30 de ani. Au fost și rapoarte publice despre cît s-a furat în ultimii 20 de ani.

„Eu nu am cum să identific direct astfel de scheme. Din 2021, de cînd am venit la minister chiar din prima discuție cu domnul Tofilat am solicitat ca toți cei care au apărut în diferite rapoarte sa fie demiși.

Eu cred ca o parte din scheme există în continuare. Cred ca instituțiile de forță nu luptă eficient împotriva corupției din țară”, a spus Spînu, notează Noi.md cu referire la protv.

În altă ordine de idei, referindu-se la lucrările de reabilitare a segmentului de drum Hîncești - Leova - Cantemir, ministrul a menționat că acel contract a fost semnat în 2020.


"Această companie a invocat tot mai multe motive de ce nu a făcut în timp lucrările. Ultimul termen final acordat este finalul anului 2024. Dacă pînă in aprilie nu vedem progres, vom fi nevoiți sa reziliem acest contract și să semnăm cu o nouă companie", a precizat Spînu.

Amintim că recent Oleg Tofilat a demisionat de la șefia CFM.

0
1
0
2
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?