X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Spînu, despre noul concurs de la Aeroport: Vom motiva cît mai multe companii europene să participe

4 mar. 21:21   Societate
6490 1

Astăzi a fost anunțat startul unei noi licitații în privința spațiilor din Aeroportul Internațional Chișinău, și în acest sens ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a subliniat că de această dată la licitație vor fi invitate cît mai multe companii din Uniunea Europeană.

Pentru asta, spune ministrul, caietul de sarcini a fost tradus și publicat în două limbi, după care urmează să fie transmis mai multor companii europene cu experiență.

„Caietul de sarcini a fost publicat în limba de stat și în limba engleză. În zilele următoare se vor trimite scrisori, cu caietul de sarcini în ambele limbi către toate companiile, pe care le cunoaște Aeroportul din spațiul European, ca să motivăm cît mai multe companii să participe la această licitație, iar la finalul lunii martie să avem o nouă companie europeană care gestionează aceste spații”, a declarat Andrei Spînu în cadrul emisiunii „În Context” de la postul public de televiziune Moldova1, scrie deschide.

Potrivit ministrului, în sabotarea acestui concurs ar avea interese oameni de afaceri asociați grupului Șor, și asta pentru că în prezent ei încă gestionează acele spații, care sînt scoase la licitații. „Dar odată cu finalizarea concursului și desemnarea unui nou operator, acele companii nu vor mai gestiona spațiile din Aeroport”, a explicat Andrei Spînu.

Amintim, că astăzi, 4 martie, Aeroportul Internațional Chișinău a publicat anunțul cu privire la lansarea concursului public pentru gestionarea unor bunuri din cadrul Aeroportului. Și asta după ce concursul anterior eșuase, din motiv că la el au participat două companii, una dintre care era pe larg mediatizată pe motiv că ar fi fost favorizată, iar alta defavorizată, prin cerințele înalte impuse de autoritățile de la Chișinău.

4
0
0
0
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?