Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Specialiști din România susțin la Chișinău un curs de medicină materno-fetală

9 iul. 2023,, 00:00   Societate
2731 0

Obstetricieni-ginecologi și specialiștii în imagistică sînt instruiți în domeniul medicinei materno-fetală. Cursul se desfășoară la Institutul Mamei și Copilului și este susținut de specialiști din Romînia, transmite IPN.

Instruirile sînt organizate în cadrul programului de medicină materno-fetală implementat în baza memorandumului semnat în decembrie 2022 de ministra sănătății, Ala Nemerenco, ministrul afacerilor externe al Republicii Elene, Nicolaos Dendias, și președintele Fundației de Medicină Fetală din Marea Britanie, Kypros Nikolaides.

Programul de medicină materno-fetală, realizat în perioada 2022-2025, presupune inclusiv înființarea unității de medicină materno-fetală la Institutul Mamei și Copilului. Încăperile destinate centrului sînt în proces de amenajare și dotare.

De asemenea, în cadrul programului doi obstetricieni din Moldova vor beneficia de burse pentru formare profesională acordate de Fundația de Medicină Fetală. Medicii vor obține astfel competențe în efectuarea intervențiilor chirurgicale la făt, diagnosticul anomaliilor fetale, malformațiilor congenitale, dar și afecțiunilor la gravide, precizează ministra sănătății.Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/specialisti-din-romania-sustin-la-chisinau-un-curs-de-7967_1098096.html#ixzz86sgzX9ng
Follow us: @IPN_News_Agency on Twitter | ipn.md on Facebook

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?