X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Spatari: „UE va oferi 75 milioane de euro pentru compensații în perioada rece a anului”

28 sep. 2022,, 09:30   Societate
2120 0

„Programul de compensații de anul trecut a fost finanțat în proporție de 50% de granturi de la Uniunea Europeană. Pe deasupra au fost alte programe care au suplimentat bugetul, dar UE ne-a sprijinit cu 50 de milioane de Euro pentru compensații acordate în perioada rece a anului. Aceștia nu sînt bani împrumutați, ci bani donați cetățenilor Republicii Moldova”, a spus ministrul Muncii, Marcel Spatari, în cadrul unei emisiuni televizate.

Ministrul Muncii a menționat că, și în acest an, de la Uniunea Europeană vor veni 75 milioane de euro pentru compensații acordate în perioada rece a anului, scrie Noi.md cu referire la TVR Moldova.

„Astăzi avem întîlnire cu finanțatori germani, care ne vor acorda 40 de milioane de euro. Cînd vorbim despre fondul de reducere a vulnerabilității energetice și aceste programe de compensare, noi vorbim și despre finanțarea acestor programe”, a spus ministrul Muncii.

Marcel Spatari a făcut precizări despre necesitatea creării unui fond de reducere a vulnerabilității energetice.

„Pe de o parte, avem nevoie de un asemenea fond pentru a oferi compensații mai bine țintite. Pe de altă parte, avem nevoie pentru a oferi credibilitate Guvernului atunci cînd vorbim cu finanțatori externi. Germanii ne vor finanța tocmai pentru că am implementat fondul de reducere a vulnerabilității energetice. Altfel nu ne-ar fi finanțat, pentru că nu ar fi avut siguranța că acești bani merg la compensații”, a menționat Marcel Spatari.


Potrivit ministrului, Republica Moldova nu a avut niciodată atîta atenție din partea comunității internaționale ca în acest an.

„Este și în contextul războiului din Ucraina, că am avut grijă de sute de mii de refugiați care au intrat în Republica Moldova și pentru că avem un parcurs pro-european. sînt mai multe aspecte care justifică această atenție deosebită și noi trebuie să perfprmăm”, a spus Marcel Spatari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?