X 
Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Șoferii au făcut cozi la vulcanizări

27 noi. 2023,, 07:45   Societate
2887 0

Ninsoarea a creat și cozi în fața atelierelor de vulcanizare din Capitală.

Șoferii, speriați de vremea de afară, s-au grăbit să-și schimbe cauciucurile. Aceștia au fost nevoiți să stea în rînd și cîteva ore. Astfel, mecanicii au făcut față cu greu numărului mare de clienți și au fost nevoiți să lucreze și peste program, notează Noi.md cu referire la moldova1.

Zeci de șoferi au luat cu asalt vulcanizările din capitală. Majoritatea au spus că s-au deplasat cu dificultate pînă la service-urile auto.

„Am conectat în cutie mecanică și am mers cu întîi și foarte lent, dar am așteptat să treacă autobasculanta care a curățat puțin drumul. - De ce nu le-ați schimbat mai înainte? - Am fost cu altă mașină, aceea era echipată. - E rînd mare? - Cam opt mașini.”

„- Cît ați aștepta? - O oră și 40 de minute. - Da cum v-ați deplasat pînă la vulcanizare? - De dimineață am venit și încetișor, încetișor. - De ce nu ați schimbat mai înainte? - Nu a fost timp, tot timpul rînd, rînd.”


„Nu am reușit la timp și în ultimul timp am decis. Am stat mai mult de o oră.”

Regulamentul circulației rutiere nu stabilește o dată concretă pentru schimbul anvelopelor de vară cu cele de iarnă. Specialiștii recomandă șoferilor să-și echipeze mașinile cu pneuri de sezon atunci cînd, mai multe zile la rînd, temperatura aerului scade sub șapte grade Celsius. De la frig, cauciucurile de vară devin rigide și scade aderența. Șoferii care circulă pe drumurile din Republica Moldova sînt obligați să aibă anvelope de iarnă la mașini atunci cînd carosabilul este acoperit cu ninsoare, gheață sau polei.

0
0
3
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?