X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Șoferii, atenționați cu privire la necesitatea schimbării anvelopelor

16 noi. 2023,, 15:42   Societate
3439 0

Inspectoratul Național de Securitate Publică îndeamnă șoferii să schimbe în timp util anvelopele mașinilor pe cele de iarnă, dat fiind răcirea vremii, în ultima săptămînă.

Poliția atenționează conducătorii auto să-și pregătească corespunzător automobilele și să le echipeze cu utilajul necesar, pentru a face face circulației pe drumurile naționale în condiții de iarnă.

"Vremea se poate schimba brusc de la o zi la alta, ceea ce poate duce la un comportament periculos al mașinilor pe străzi. Un alt aspect este timpul pe care îl vor pierde șoferii, pentru că se vor forma cozi imense la serviciile auto. Precizăm că pe timpul care îl avem la moment utilizarea anvelopelor cu crampoane este interzisă. Informăm că pe lângă înlocuirea anvelopelor, merită să pregătiți mașina pentru sezonul de iarnă cu toate cele necesare", se arată în mesajul INSP.

Totodată, șoferii conducătorii de autovehicule sunt îndemnați să circule atât în localități, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, deoarece distanţa de frânare în condiții de polei sau ploaie este mult mai mare.

Reamintim și că începând cu 1 noiembrie, conducătorii auto sînt obligați să circule cu faza scurtă a farurilor şi pe timp de zi pentru a spori vizibilitatea în trafic.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?