Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Șoferi de microbuze au folosit asigurări obținute prin internet

9 feb. 16:15   Societate
2679 0

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST cercetează doi șoferi de microbuz care dețineau acte falsificate. Unul și-ar fi asumat rolul de „curier”, iar al doilea și-a cumpărat asigurarea auto de pe o rețea de socializare. Ambele cazuri au fost înregistrate pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

În punctul de trecere a frontierei Sculeni, polițiștii de frontieră au acționat conform analizei de risc, fiind supus controlului în linia a II-a șoferul de 46 de ani, cetățean al Ucrainei.

În portmoneul personal a fost depistat un permis de conducere ucrainean, ce nu îi aparținea. Din primele verificări, polițiștii de frontieră au constatat că permisul conține semne de falsificare. La cele depistate, străinul a declarat că primise documentul prin poștă din Ucraina, cu solicitarea de a-l transmit în România unei persoane necunoscute, transmite Noi.md.

În punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, la linia de control s-a apropiat un microbuz, la volanul căruia a fost identificat un cetățean al Republicii Moldova, în vîrstă de 33 de ani. În cadrul controlului de rutină, printre documentele prezentate, polițiștii de frontieră au depistat indici de falsificare asupra asigurării auto Cartea Verde.

Documentul ar fi eliberat de către autoritățile moldovene pe numele posesorului. În declarații, conațioalul a recunoscut că își achiziționase asigurarea pe rețelele de socializare, fiind tentat de prețul mic al acesteia - 250 EUR.


Documentele au fost ridicate și vor fi transmise în laboratorul criminalistic al IGPF, pentru expertiză. Cercetările pe cazuri continuă.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?