X 
Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

Soarta a 11 polițiști de frontieră, „în mîinile” magistraților de la Ciocana

1 oct. 2021,, 08:39   Societate
2597 2

11 din cei 13 angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră reținuți de CNA și procurorii anticorupție, în cadrul unui dosar complex pornit pe 23 iunie, ar putea fi băgați în pușcărie. Despre assta anunță CNA.

Aceștia au fost încătușați într-un dosar de corupție care cuprinde în total 59 de episoade, dintre care 38 de pretindere de mită și 21 de alte abateri contravenționale.

„Procurorii au cerut mandate de arestare preventiva pentru 11 politisti de frontiera, din cei 13 retinuti, in dosarele “Aeroport”. In privinta a doua invinuite, procurorii au solicitat arest la domiciliu si control judiciar, in legatura cu unele circumstante pertinente. Astazi, incepand cu ora 9.00, magistratii de la Judecatoria Chisinau (sediul Ciocana) se vor expune asupra demersurilor procurorilor anticoruptie. Vom reveni cu detalii”, anunță CNA.

Amintim că, potrivit informațiilor, cauza a fost pornită în urma unor informații operative care au condus la identificarea întregii scheme de corupție, iar la documentarea ei au fost implicate subdiviziunile Serviciului de Informații și Securitate, dar și ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

De asemenea, s-a mai stabilit că, angajații IGPF, implicați în serviciu, ar fi extorcat bani de la diverse persoane, atît cetățeni moldoveni, cît și străini, care intenționau să traverseze frontiera de stat a Republicii Moldova prin «Aeroportulul Internațional Chișinău», pe sensul «ieșire», pentru a nu le întocmi procese verbale cu privire la încălcarea regulilor de izolare.


Aceștia sînt cercetați pentru corupere pasivă și riscă pînă la 10 ani de detenție cu privarea de a ocupa funcții publice pînă la 10 ani.

Într-un comentariu oferit presei, conducerea IGPF anunțau că acordă tot suportul necesar ofițerilor Centrului Național Anticorupție, dar și celor de la Serviciul de Informații și Securitate, care desfășoară acțiuni de urmărire penală pe Aeroportul Internațional Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?