Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Sesiuni de informare despre Programul privind serviciile de îngrijire a copiilor de pînă la 3 ani

27 noi. 2023,, 21:00   Societate
1648 0

Peste 100 de reprezentanți ai administrației publice locale și ai societății civile din Cahul, Bălți, Ungheni și Chișinău au fost informați despre prevederile Programului național privind serviciile de îngrijire a copiilor cu vîrsta de pînă la 3 ani.

Scopul acestora este de a promova Programul și de a informa participanții despre cele trei tipuri de servicii alternative de îngrijire a copiilor, reglementate în Moldova: creșele organizate de angajator la locul de muncă, serviciile de îngrijire individualizată a copiilor și serviciile de îngrijire a copiilor de tip familial, notează Noi.md.

În august curent, Guvernul a aprobat regulamentele în baza cărora vor fi create și vor activa aceste servicii. Conform acestora, cheltuielile pentru organizarea serviciilor alternative la locul de muncă vor fi suportate de angajator, iar vor fi accesibile pentru copiii persoanelor angajate în baza contractului individual de muncă sau a altor tipuri de contracte. În cazul creșelor create în cadrul instituțiilor de învățămînt, acestea vor putea fi folosite și de copiii persoanelor care fac studii în instituția respectivă.

Serviciile de îngrijire individualizată a copiilor vor fi acordate de către îngrijitorul de copii la domiciliul sau reședința temporară a copilului, iar serviciile alternative de îngrijire a copiilor de tip familial vor fi organizate la domiciliul sau reședința temporară a îngrijitorului de copii pentru un număr de maximum cinci copii. Aceste tipuri de servicii pot fi desfășurate în baza patentei de întreprinzător.

Potrivit datelor statistice, doar 15% din copiii cu vîrsta de pînă la 3 ani sînt încadrați în instituțiile de învățămînt antepreșcolar.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?