X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4025

Serviciul Vamal a reacționat după ce o angajată a fost reținută de CNA

21 feb. 10:45   Societate
2853 0

O angajată din cadrul postului vamal Comrat, Biroul Vamal Sud a fost reținută în această dimineață de ofițerii CNA într-un dosar de corupere pasivă.

Funcționara este bănuită că pretindea și primea mijloace financiare ilicite de la persoanele care urmau procedura de vămuire a mijloacelor de transport.

Într-o notă de presă, Serviciul Vamal, menționează că acțiunile funcționarei vamale au fost documentate timp de două luni, perioadă în care au fost identificate mai multe cazuri de pretindere și primire a mijloacelor financiare ilicite care variau între 600 de lei și 100 de euro. În schimbul banilor, vameșa le propunea persoanelor care urmau să vămuiască unitățile de transport să nu le creeze impedimente chiar dacă aceștia nu dispuneau de tot pachetul de documente.

Astăzi, ofițerii CNA au descins cu percheziții la postului vamal Comrat, dar și la domiciliul bănuitei. În prezent, funcționara este cercetată în cadrul a 7 cauze penale. Urmare acțiunilor de urmărire penală, suspecta a fost reținută pentru 72 de ore și plasată în izolator.

Acțiunile continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Cahul, iar suportul operativ pentru documentarea cazului a fost acordat de către Serviciul Vamal.


Concomitent, Serviciul Vamal a demarat o investigație internă și acordă întregul suport organelor competente în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere în conformitate cu normele legale.

Promovarea integrității și combaterea corupției în rîndurile funcționarilor vamali reprezintă o prioritate pentru Serviciul Vamal și este un element fundamental pentru o bună guvernare și o administrație vamală modernă și eficientă. În acest context, mesajul conducerii Serviciului Vamal este următorul: ”dacă persoanele nu doresc să activeze cinstit, corect și onest în cadrul instituției, atunci să plece benevol, deoarece vor fi depuse eforturi suplimentare și va fi intensificată conlucrarea cu instituțiile de resort, în scopul identificării și contracarării situațiilor de corupție din cadrul Serviciului Vamal”.

2
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?