Transnistria stiri: 1346
Eurovision stiri: 498

Servicii de plasament de tip familial pentru copii

28 noi. 2023,, 20:00   Societate
2165 0

Aproximativ 4000 de copii din țara noastră beneficiază de servicii de plasament de tip familial, precum tutela si asistența parentală profesionistă. Potrivit autorităților, alți 670 de copii sînt internați în instituții de tip rezidențial, iar pînă în 2026 aceștia urmează să fie integrați în familii.

Pentru a proteja copiii aflați în dificultate, dar și în scopul prevenirii separării fraților, autoritățile dezvoltă servicii de tip familial, precum tutela si asistența parentală profesionistă, spune Igor Chișcă, șef de Direcție din cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit acestuia, categoria dată de copii beneficiază de o indemnizație lunară de aproximativ 1400 de lei, iar autoritățile intenționează să o majoreze pînă la 2500 de lei, în prezent diferența fiind subvenționată din bugetul public, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

„În cadrul acestui serviciu statul acordă în fiecare lună 1400 de lei pentru această indemnizație, pentru creșterea și îngrijirea copilului. Această sumă trebuie să asigure un minim de existență care constituie 2500 de lei”, afirmă Igor Chișcă.

De anul viitor, urmează să fie create trei Agenții de Asistență Teritoriale în zece raioane din sudul țării care vor presta servicii de tip familial.


0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?