X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Sergiu Prodan confirmă cheltuielile pentru Adunarea Europeană, dar nu integral

11 iul. 2023,, 14:13   Societate
2772 2

Ministerul Culturii confirmă cheltuielile pe care le-a suportat pentru Adunarea Națională Moldova Europeană.

Sergiu Prodan a declarat în cadrul unui briefing că „nu îi place să se uite în buzunarul artistului”. Întrebat despre diferențele dintre sumele primite de unele instituții, el a menționat că banii nu au fost pentru onorariile artiștilor, ci pentru anumite cheltuieli, bunăoară Corul Teleradio-Moldova a primit 5000 pentru transport, ca „să nu meargă cu troleibuzul în PMAN”.

El a mai explicat că Ministerul Culturii nu a făcut publice sumele acordate anumitor persoane, numele fiind hașurate, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Conform lui, în cazul unor artiști au fost plătite și drepturile de autor. „Nu aparține poporului”, a spus ministrul Culturii, făcînd precizările privind cheltuielile la eveniment.

„Toate onorariile care vor fi plătite, au la baza lor atît bunul simț, cît și transparența, cît și legalitatea. Finanțarea s-a produs din sursele Ministerului Culturii, dar cu remarca că nu am avut planificat în buget acest eveniment. Ne-am adresat către Guvern și am primit asigurarea că în procesul de rectificare a Guvernului vom primi suplimentar. Acești bani nu i-a primit încă nimeni”, a spus Prodan, menționînd că sînt aproximativ cinci milioane de lei.


În același timp, ministrul a punctat că unii artiști au participat la eveniment pro-bono, adică fără plată. Prodan s-a referit la soprana Valentina Naforniță și la corul postului public național de radio și televiziune.

0
1
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?