Transnistria stiri: 1324
Eurovision stiri: 494

Șeful IP Rîșcani, Vitalie Țurcan, riscă să rămînă fără funcție

28 noi. 2023,, 15:48   Societate
3336 0

Șeful Inspectoratului de Poliție Rîșcani din Capitală, Vitalie Țurcan, ar putea rămîne fără funcție.

Acesta a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI) în urma unei sesizări a Inspectoratului General al Poliției (IGP), în baza investigației Cutia Neagră PLUS. Inspectorii ANI au constatat că există o diferență substanțială nejustificată dintre veniturile declarate și cheltuieli.

Mai exact, ANI a depistat prezența unei diferențe substanțiale în 2017 în mărime totală de 726.550,75 lei între averea dobîndită, veniturile obținute și cheltuielile realizate de către subiect și membrii familiei sale.

Diferența substanțială a fost generată de procurarea a 2 apartamente și rambursarea unui credit.

„Ținînd cont că nu s-au prezentat acte justificative concludente privind proveniența mijloacelor bănești, inspectorul de integritate a stabilit caracterul nejustificat al averii”, se arată într-un comunicat al ANI.


Țurcan are dreptul de a contesta actul de constatare, iar confiscarea averii nejustificate se dispune doar printr-o hotărîre irevocabilă a instanței de judecată.

Constatarea ANI a venit în urma unei sesizări a Inspectoratului General al Poliției (IGP), în baza investigației TV8 despre Vitalie Țurcan, care și-a cumpărat în 2021 o casă de vis în orașul Cricova, suburbie a municipiului Chișinău.

„Cutia Neagră PLUS”, a scris despre cum Vitalie Țurcan, polițist de mai bine de 25 de ani, cu o lună înainte de ultima promovare și-a cumpărat o locuință de milioane. Casa luxoasă se află în centrul orașului Cricova, o suburbie a municipiului Chișinău. Locuința este amplasată pe un lot de pămînt de 8 ari.

Reporterul TV8 a mers la Inspectoratul de Poliție Rîșcani pentru a discuta cu Vitalie Țurcan despre achiziția de milioane. Comisarul a confirmat atunci că a cumpărat casa cu 1,8 milioane de lei și a plătit întreaga sumă pe loc, în cash. Ulterior a mai investit și alți bani în reparație și amenajare

4
2
2
5
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?