Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Șefa statului i-a felicitat pe sportivii moldoveni care au participat la Campionatul European de lupte

20 feb. 08:00   Societate
2340 0

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de apreciere pentru sportivii moldoveni, care s-au clasat pe podiumul învingătorilor la Campionatul European de lupte, desfășurat săptămîna trecută la București.

„Sîntem mîndri de Artiom Deleanu, care a devenit campion european, de Mariana Draguțan - vicecampioană europeană, de Victor Ciobanu și Irina Rîngaci care au obținut medalia de argint și, respectiv, medalia de bronz. Felicitări și antrenorilor acestor tineri. Știrile bune nu se opresc aici, Federația Europeană de lupte i-a desemnat pe Anastasia Nichita și Andrei Chiperi drept cea mai bună luptătoare și, respectiv, cel mai bun antrenor de lupte feminine, ai anului 2023”, a spus șefa statului.

Președinta a mai declarat că sportul din Republica Moldova a cunoscut rezultate unice la mai multe discipline sportive în ultima perioadă.

„Apreciem performanța, iar campionilor noștri le-am dublat bursele. Investim în infrastructură. Doar în ultimii 2 ani au fost finanțate din bani publici construcția a peste 50 de obiective sportive, stadioane, terenuri și săli sportive în toată țara. Efortul de a îmbunătăți infrastructura sportivă din țară și de a valorifica potențialul sportivilor noștri va continua. Dragi campioni, vă felicit și vă mulțumesc pentru aceste momente de bucurie, pe care le trăim cu toții alături de voi”, a conchis Președinta Maia Sandu.

3
0
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?