Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Șef din cadrul INSP, suspendat din funcție și cercetat penal

14 mar. 2022,, 17:03   Societate
3379 0

Șeful Serviciului Patrulare Sîngerei, Glodeni, Fălești din cadrul INSP, Vladislav Guila, care în weekend s-a răsturna cu un autoturism în față la IP Sîngerei și a dat bir cu fugiții de la fața locului, a fost suspendat din funcție. Informația a fost confirtmată pentru Deschide.MD de către Diana Fetco, ofițerul de presă al IGP.

Este vorba despre accidentul care a avut loc Sîmbătă seara, în jurul orei 19:30, în fața Inspectoratului de Poliție Sîngerei, cu implicarea unui automobil de marca Land Rover, transmite Noi.md cu referire la deschide.md.

Sursele Deschide.MD, apropiate anchetei, susțin că la volanul automobilului s-ar fi aflat Vladislav Guila, șeful Serviciului Patrulare Sîngerei, Glodeni, Fălești din cadrul INSP, iar accidentul s-a produs din cauza că acesta ar fi fost în stare de ebrietate la volan.

Guila a fost scos din mașină de către angajații IP Sîngerei, dar imediat a luat-o la sănătoasa de la fața locului. Ulterior, peste ceva timp, la locul accidentului a venit fiul lui Guila, în vîrstă de 20 de ani, care a declarat că el s-ar fi aflat la volanul automobilului. Fiul polițistului fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatele au arătat că nu consumase alcool.

Vladislav Guila a neagat că s-ar fi aflat la volan, dar și a refuzat să treacă testul alcoolscopic.


Solicitată telefonic, Diana Fetco, ofițerul de presă al IGP, a declarat pentru Deschide.MD că astăzi a fost semnat un ordin prin care șeful Serviciului Patrulare Sîngerei, Glodeni, Fălești din cadrul INSP, a fost supendat din funcție.

Totodată, pe numele său a fost pornit un dosar penal pentru eschivare de la locul accidentului, dar și refuzul de a fi testat alcoolsocpic.

Numele lui Guila a mai apărut în spațiul public în context negativ și în toamna anului trecut fiind acuzat de braconaj, după ce împreună cu mai mulţi poliţişti din cadrul IP Sîngerei și un şef de la Moldsilva, ar fi împușcat 12 căprioare printre care 8 pui.

Guila a negat atunci acuzațiile, iar IP Sîngerei anunța că a iniţiat o anchetă. Totodată și agenţia "Moldsilva" se autosesizase și informa despre crearea unui grup de lucru pentru găsirea braconierilor, însă nici pînă azi, atît IP Sîngerei cît și „Moldosilva” nu au mai comunicat nimic despre rezultatele anchetei în acest caz.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?