Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1093

Sculptorul Valentin Vîrtosu îşi sărbătoreşte cea de-a 60-a aniversare

22 sep. 21:30   Societate
1203 0

Cunoscutul sculptor Valentin Vîrtosu, laureat al unor premii naţionale şi internaţionale, a împlinit astăzi 60 de ani, notează Moldpres.

S-a născut în anul 1962, în satul Slobozia-Cremene, Soroca. În 1977-1981 a studiat la Colegiul de Construcții din Chișinău, secţia Arhitectură. Debutează în 1990 cu portretul sculptural "Mihail Ivanovici". Participă la numeroase expoziții de grup organizate în R. Moldova şi în alte ţări.

Sculptorul Valentin Vîrtosu este autorul unor cruci memoriale al plăcilor comemorative instalate în locuri publice: Alexei Mateevici – în satul Zaim, raionul Căuşeni, Mihai Eminescu – la Bălţi, Vasile Stroescu – la Trinca, Edineţ, Alexandru Lipcan – la Cahul, B. P. Hasdeu - la Biblioteca Municipală "B. P. Hasdeu" din Chişinău, Grigore Adam – la Bălăneşti, Nisporeni etc.

Însuşi artistul se consideră un sculptor autodidact. Lucrează cu diverse materiale: piatră, fier, lemn, ceramică, sticlă, sfoară, cupru, plastic, gresie ș.a.

Lucrările sculptorului Valentin Vîrtosu se află în colecții publice şi private din ţară şi de peste hotare. A fost distins cu mai multe premii la numeroase expoziţii-concurs naţionale şi internaţionale. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, membru al Asociației Internaționale a Artiștilor Plastici (AIAP).


img22007120


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав