Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Școlile vor putea angaja specialiștii de care au nevoie

10 noi. 2023,, 14:30   Societate
5057 0

Începînd cu următorul an de studii, instituțiile de învățămînt primar, gimnazial și liceal vor avea norme noi de personal, pentru prima dată după anul 1999.

Lista personalului din instituțiile de învățămînt urmează a fi completată cu posturi precum: psiholog, psihopedagog, logoped, specialist în resurse umane, notează Noi.md.

Totodată, urmează a fi instituită funcția de asistent didactic, dar și de responsabil pentru administrarea platformelor de management implementate de Ministerul Educației și Cercetării – Analist date/Administrator de Baze de date.

Schema de încadrare a personalului în instituțiile de învățămînt publice se elaborează în fiecare an de către conducerea instituției de învățămînt, se avizează de consiliul de administrație al instituției și se aprobă de organul local de specialitate în domeniul învățămîntului/fondator, în limita normelor de personal stabilite prin ordinul ministrului și a bugetului aprobat pentru instituție.

State noi de personal vor avea și instituțiile de educație timpurie, reglementările în acest sens, fiind în proces de definitivare.

2
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?