Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Scandalul cu anabolizantele. "Moscova este o mare ispită. Concurenții au pîrît"

21 dec. 2020,, 17:30   Societate
6944 1

Fostul ambasador al Moldovei în Rusia, Andrei Neguță, poartă răspundere pentru scandalul cu anabolizantele.

O astfel de opinie într-un comentariu pentru eNews a exprimat ex-ambasadorul Republicii Moldova în China, diplomatul, profesorul universitar, Victor Borșevici, comentînd mesajul cu privire la faptul că, după două săptămâni de la detectarea anabolizantelor în mașina ambasadei Republicii Moldova la Moscova au apărut noi fapte cu privire la activitățile ilegale ale angajaților misiunii diplomatice, procuratura a reușit să rețină încă un suspect în acest dosar, iar ambasadorului Andrei Neguță a fost chemat oficial pentru a fi audiat în calitate de suspect, relatează Noi.md.

"Din experiența mea, pentru tot ce se întîmplă la ambasadă, răspunde personal ambasadorul. La Moscova esistă mult personalîn afară de personalul de bază, sînt șoferi, paznici. Aceștia sînt, de obicei, băieți foarte șmecheri. Andrei Neguță a scăpat din vedere ceva acolo. Apropo, mandatul său a expirat demult, așa că este un păcat să se plîngă de ceva. Dacă ne vom uita atent la toate ambasadele, atît ale noastre, cât și de peste hotare, atunci vor apărea multe lucruri surprinzătoare. La Moscova, cu o astfel de misiune este acum trimis Vladimir Golovatiuc. El este un om respectat, competent, cu capul pe umeri", a menționat Victor Borșevici.

Potrivit lui, situația în care se află țara noastră în lumea noastră turbulentă este foarte complicată. Trebuie să menținem relații normale și cu Estul, și cu Vestul prin toate mijloacele. Prin urmare, cel mai înalt scop al Ambasadorului, ca politician, este să stea mai departe de politică, să nu spună nimic care să dăuneze țării.

"Eu, de exemplu, când eram ambasador în China, am respectat această regulă de aur. De aceea am reușit să aducem în Moldova proiecte și granturi în valoare de 37 de milioane de dolari. Cine vrea, face, cine nu vrea – se ocupă cu tot felul de prostii. Iar Moscova este o mare ispită. Nu exclud că acești băieți au fost pîrîți de concurenții lor", a spus fostul ambasador al RM în RPC.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?