Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Sandu: ”Oamenii de pe cele două maluri ale Nistrului nu au ce împărți”

2 mar. 14:20   Societate
2881 1

Astăzi, 2 martie, se împlinesc 32 de ani de la luptele pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova.

Cu această ocazie, conducerea țării și organizațiile de veterani au depus flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfînt din centrul Capitalei și la monumentul „Maica îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate”.

Cu această ocazie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a venit cu un mesaj public, transmite stiri.

„În fiecare an, începutul de primăvară în țara noastră este un brit de amintirea dureroasă a unui conflict armat cumplit ce a curmat sute de vieți și a frînt alte mii de destine. Azi, de Ziua Memoriei și Recunoștinței, vorbim de cei răniți și schilodiți, de copiii care au rămas orfani, de văduvele care și-au pierdut soții sau de părinții care au fost nevoiți să-și înmormînteze fiii care s-au sacrificat pentru Republica Moldova. Ne închinăm în fața eroilor din aceste zile și săptămîni, în care liniștea și buna înțelegere de pe meleagurile noastre au fost zdruncinate de zgomotul asurzitor al gloanțelor și obuzelor. Se spune că timpul vindecă rănile, dar societatea noastră poartă încă o rană adîncă pe care simpla trecere a timpului nu o poate vindeca. (...)”, a declarat șefa statului.

Potrivit Maiei Sandu, chiar dacă mai există și astăzi forțe care încearcă să sădească neîncredere între cetățenii R. Moldova, ea o spune clar că lor nu le va reuși nici acum și nici în viitor acest lucru.

„Oamenii de pe cele două maluri ale Nistrului nu au ce împărți, indiferent unde locuiesc. Oamenii din Moldova prețuiesc mai mult decît oricînd pacea și libertatea. Le mulțumesc tuturor celor care se asigură că azi, în țara noastră este ordine și liniște. (...) Le mulțumesc veteranilor pentru că transmit tinerii generații lecția de neprețuit a iubirii față de libertate și neam. (...)”, a mai subliniat președintele Republicii Moldova.

6
0
0
2
68

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?