X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Salvatorii și pompierii au desfășurat activități de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon

16 noi. 2023,, 21:00   Societate
3014 0

Astăzi, 16 noiembrie 2023 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a organizat activități de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon în perioada rece a anului.

Acțiunile de profilaxie au avut loc în comuna Băcioi din municipiul Chișinău. Aici, salvatorii au comunicat oamenilor despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare la exploatarea sobelor și altor surse de încălzit. Totodată, pompierii au îndemnat cetățenii să verifice minuțios starea sobelor, cazanelor și altor surse de încălzit înainte de utilizare, iar în cazul în care depistează careva fisuri sau defecțiuni să apeleze la ajutorul specialiștilor pentru a le înlătura.

De asemenea, pompierii au demonstrat gospodarilor principalele tehnici de securitate în timpul utilizării sobelor din locuințe. Astfel, specialiștii au îndemnat oamenii să aerisească periodic încăperile unde are loc arderea, să îndepărteze lucrurile combustibile și ușor inflamabile din preajma instalațiilor de încălzit, dar și să verifice canalele de ventilare, asigurînd-se că nu sînt obturate. Mai mult, salvatorii au rugat cetățenii să nu aprindă focul în sobe cu lichide ușor inflamabile, să nu le suprasolicite, iar pe timp de noapte să stingă neapărat focul din sobă.

O atenție deosebită a fost acordată și minorilor, astfel pentru siguranța acestora, angajații IGSU au îndemnat maturii să nu lase copiii nesupravegheați în casă cu focul aprins în sobă.


Astfel de acțiuni se desfășoară în toate raionale țării și au drept scop preîntîmpinarea situațiilor de risc în locuințele oamenilor în urma utilizării în perioada rece a surselor de încălzire, cum ar fi sobe, cazane și alte aparte de încălzit.

Potrivit datelor statistice ale IGSU, datorită activităților de profilaxie, pe parcursul a 5 ani se constată o descreștere cu -18% a cazurilor de incendii în urma exploatării surselor de încălzire, dar și o descreștere a deceselor cu circa -16%. Totodată, ținem să menționăm că de la începutul anului 2023, numărul incendiilor a constituit 1396 în comparație cu 1484 incendii din perioada respectivă a anului trecut.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?