Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Salvatorii, pompierii, poliția și carabinierii sînt mobilizați în urma furtunii

12 iun. 00:32   Societate
1745 0

Salvatorii și pompierii poliția și carabinierii sînt mobilizați în misiuni în urma furtunii înregistrate.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a Inspectoratului General de Poliție, dar și carabinierii IGC sînt mobilizați să intervină în mai multe misiuni după ce în seara zilei de 11 iunie 2024 furtuna și ploile au făcut prejudicii în centrul țării. Potrivit datelor colectate din subdiviziunile IGSU, de salvatori și pompieri a fost nevoie în cel puțin 55 de cazuri, după ce condițiile meteo de vînt puternic și ploaie au doborît la pămînt mai mulți arbori și fire electrice.

La Orhei pe strada 31 August o femeie a rămas blocată în propriul autovehicul după ce un copac a căzut peste mașină. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori, care a reușit să evacueze femeia în siguranță. Din cauza unui arbore căzut, un bărbat a avut de suferit traumatisme pe strada Gheorghe Asachi, nr.23 din capitală. Viața acestuia la moment este în afara oricărui pericol fiind transportat de medici la spital. Patruzeci și patru de misiuni ale salvatorilor și pompierilor au avut loc practic în toate sectoarele municipiului Chișinău. În mare parte angajații IGSU au deblocat arbori doborîți la pămînt, dar și fire electrice căzute. Potrivit informațiilor colectate din teren trei misiuni similare au fost înregistrate la Criuleni, patru la Orhei, două la Strășeni și cîte una la Leova și Călărași.

Tot astăzi doi copii, băieți în vîrstă de 14 ani, au fost găsiți de poliție după ce aceștia s-au pierdut într-o pădure din apropiere localității Hulboaca, comuna Grătiești, municipiul Chișinău. Minorii împreună cu alți doi băieți am mers într-o livadă la cules cireșe. Ultimii s-au întors acasă, iar cei doi băieți s-au rătăcit. Angajații poliției au efectuat lucrări de căutare a minorilor, reușind după mai multe ore să întoarcă acasă copii vii și nevătămați.

În contextul vremii instabile, dar și a averselor înregistrate IGSU îndemnă populația să evite deplasarea sub cabluri electrice și crengi ale arborilor bătrîni care atîrnă. Totodată oamenii sînt rugați să fie atenți atunci cînd se deplasează pentru a evita traumatismele, iar în situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 112.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?