Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Salvatorii au participat la exercițiul de teren „Ecou-2023”

6 dec. 2023,, 21:00   Societate
2018 0

În perioada 04 - 06 decembrie 2023 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a participat la Exercițiul de teren „Ecou-2023”. Aplicațiile s-au desfășurat în localitatea Cotul Morii din raionul Hîncești.

Prin intermediul aplicațiilor, la care au participat și salavatori din România, au fost testate și evaluate modalitățile de realizare a intervențiilor comune ale structurilor de coordonare și conducere în cazul producerii unor situații de urgență cu efecte transfrontaliere, notează Noi.md.

Totodată, a fost aplicat Planul de intervenție comună pentru asigurarea răspunsului în caz de situații de urgență, dezastre, situații excepționale și pentru acordarea asistenței medicale de urgență, precum și testarea autospecialelor de telecomunicații.

Scenariul exercițiului a cuprins aspecte privind gestionarea unor situații de urgență generate de producerea unui cutremur de pămînt pe teritoriul Republicii Moldova, în urma căruia au fost raportate persoane dispărute și victime blocate în medii ostile.

Exercițiul „Ecou-2023” va finaliza cu atelierul de evaluare privind desfășurarea și organizarea procesul de intervenție comună, unde vor fi evidențiate aspectele forte, dar și cele care trebuie să fie îmbunătățite.

2
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?