X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4029

Salvatorii au intervenit în 182 de situații de urgență

27 noi. 2023,, 09:00   Societate
2440 0

În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit în 182 situații de urgență. Misiunile salvatorilor și pompierilor au fost concentrate pentru deblocarea mijloacelor de transport.

Peste 300 mijloace de transport au fost tractate de salvatori de pe trasee din Cahul, Căușeni, Basarabeasca, Leova, Dubăsari și Ialoveni, iar 774 de persoane au fost ajutate să fie în siguranță, notează Noi.md.

Intervenția angajaților IGSU a fost necesară și pentru deblocare a 7 ambulanțe în care se aflau 20 de persoane, dar și 8 autobuze cu 99 de pasageri. Totodată, salvatorii au întreprins 4 misiuni pentru furnizorii de energie electrică. Astăzi-dimineața, mai rămîn parțial deconectate de la curentul electric 139 de localități din 14 raioane.

Conform Administrației de Stat a Drumurilor, în ultimele 24 de ore, la lucrări de curățare a zăpezii de pe partea carosabilă și împrăștierea materialului antiderapant, preponderent, în centrul și sudul țării au fost implicate 460 unități de tehnică și 466 muncitori, fiind împrăștiate circa 4383 tone de material antiderapant.


Astăzi, la ora 06.00, mai erau blocate 13 sectoare de drumuri în raioanele Comrat, Cimișlia, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Cantemir, Basarabeasca, Traclia, Dubăsari, Căinari, Criuleni, Ialoveni, Căușeni și Cahul.

La moment, pe traseele din republică se circulă în condiții de iarnă. IGSU continuă să monitorizeze situația în țara în urma ninsorilor abundente. În acest context salvatorii îndeamnă repetat cetățenii să evite deplasările fără necesitate pe trasee naționale.

În condiții meteorologice nefavorabile autovehiculele trebuie adaptate la condiții de iarnă și dotate cu pneuri corespunzătoare. În caz de deplasare urgentă, conducătorii auto trebuie să fie prudenți și să păstreze în portbagajul mașinii nisip, lopată și lanțuri, dar și să țină bateria telefonului încărcată. În situații de risc oamenii sînt rugați să apeleze Serviciul 112.

2
1
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?