X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Săli de operații pentru nou-născuți, reparate capital la un spital din Chișinău

8 dec. 2023,, 12:45   Societate
2273 0

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a investit în jur de 1,5 milioane de lei în renovarea capitală a sălilor de operații pentru nou-născuți, a saloanelor de trezire postoperatorie, precum și a sălii de operații colorectale din cadrul Centrului Național Științifico-Practic de Chirurgie Pediatrică ,,Natalia Gheorghiu” al Institutului Mamei și Copilului.

Banii provin din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al CNAM și au fost alocați în bază de concurs de proiecte, notează Noi.md.

În cadrul proiectului investițional, au fost efectuate o serie de lucrări esențiale de reparație la nivelul pereților, tavanului, pardoselii, montarea instalațiilor sanitare și electrice, instalarea unor sisteme de ventilare, semnalizare de incendiu și control al accesului în sălile de operație.

Potrivit managerului instituției medicale, implementarea proiectului investițional a contribuit la crearea unor condiții de confort și siguranță pentru micii pacienți.


În sălile renovate sînt realizate intervenții de urgență și programate pentru nou-născuți și copii de vîrstă fragedă cu malformații și patologii dobîndite. Modernizarea sălilor de operație va contribui și la diminuarea riscului de complicații severe, precum infecțiile septice.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?