Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

S-a stins din viață scenaristul și publicistul, Mihai Scoarță

24 ian. 14:56   Societate
2695 0

Scenaristul și publicistul, Mihai Scoarță, s-a stins din viață noaptea trecută la vîrsta de 75 de ani. Vestea tristă a fost anunțată în rețelele sociale de către deputata BCS, Adela Răileanu.

„A plecat la ceruri un om cu adevărat excepțional, un om sincer, corect și cu o inimă mare. Mihai Scoarță și-a dedicat întreaga viață televiziunii naționale, formînd generații de jurnaliști și lăsîndu-și amprenta în istoria televiziunii noastre.

El va rămîne un nume sonor și puternic în spațiul mediatic al țării noastre {...}”, a scris deputata, notează Noi.md.

Mihai Scoarţă s-a născut în data de 5 octombrie 1949. A absolvit Universitatea de Stat din Chişinău în anul 1972. A activat în calitate de şef al Secţiei agricole la Radioul Naţional al Republicii Moldova.

În cadrul Studioului Cinematografic „Moldova-film", a colaborat cu redacţia revistei satirice „Usturici", apoi a activat în cadrul companiei „Teleradio-Moldova", ocupînd mai multe funcţii responsabile. A fost membru al Uniunii Jurnaliştilor din Republica Moldova.


Mai multe informații despre personalitățile din domeniile artei și culturii din Republica Moldova puteți afla, accesînd site-ul moldovenii.md.

0
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?