Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4050

S-a găsit vinovatul în cazul dispariției munițiilor la ”Fulger”?

21 feb. 09:00   Societate
8395 0

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) nu a reușit să identifice, deocamdată, cine se face vinovat de dispariția celor 3.200 de cartușe de la Brigada de Poliție cu Destinație Specială (BPDS) „Fulger” a MAI.

Adrian Efros a declarat, în platoul RLIVE TV, că sînt audiate mai multe persoane, inclusiv cu funcții de conducere.

„Noi am inițiat imediat o anchetă și o procedură penală pentru a identifica cauza sau cum s-a produs acest incident. Au fost ințiate mai multe expertize pentru a identifica, cel puțin cînd au fost sustrase cartușele și umplută acea ladă cu pietre și nisip. Încă nu avem rezultatele, dar sîntem foarte interesați să identificăm acea perioadă cînd au fost sustrase, pentru că muniția este veche, ea a fost adusă în 1992, pe timpul conflictului armat pe Nistru, și nu excludem că de atunci poate să fie, dar ancheta ne va arăta. Lada era sigilată, în conformitate cu … nu avea nici un aspect vizual diferit de restul lăzilor în care se păstrează muniția. Imediat am emis un ordin, în care în toate unitățile și toate subdiviziunile, s-a efectuat repetat inventarierea armamentului și muniției. Pînă la moment, avem doar rezultate pozitive, dar totodată, am creat și o comisie, în cadrul MAI, de a merge selectiv și de a verifica cele mai mari subdiviziuni care dețin armament și muniții pentru a vedea modalitatea de desfășurare și veridicitatea inventarierilor care au fost desfășurate pînă acum.

Noi, în cadrul anchetei, audiem atît persoane cu funcții de răspundere, cît și persoane cu funcții de conducere, pentru a identifica și vedea pînă la urmă adevărul, ce s-a întîmplat cu aceste muniții. Nu este bine, evident, ce s-a întîmplat, dar trebuie să identificăm perioada cînd s-a produs acest lucru. Este bine că s-a raportat rapid acest caz, nu s-a încercat mușamalizarea”, a declarat Adrian Efros.

Amintim că o ladă cu mii de cartușe a dispărut de la Brigada de Poliție cu Destinație Specială (BPDS) „Fulger” a MAI. Descoperirea a fost făcută de ofițeri BPDS care se pregăteau să meargă la trageri, în data de 6 februarie 2024. Este vorba despre 3.200 de cartușe. Autoritățile au anunțat ulterior că au pornit o cauză penală și dispusă expertiză pentru a se stabili cînd s-a umblat ultima dată la lada respectivă.

1
4
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?