X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4025

S-a aflat cînd noul lot de ajutor umanitar oferit de R. Moldova Ucrainei

26 feb. 12:14   Societate
2174 1

Un ajutor umanitar, în valoare de aproximativ cinci milioane de lei oferit Ucrainei de Republica Moldova urmează să fie expediat mîine, a declarat pentru postul nostru de radio, ambasadorul Republicii Moldova la Kiev, Valeriu Kiveri.

Potrivit diplomatului, în scurt timp urmează să aibă loc o nouă ședință a Comisiei mixte moldo-ucrainene, la care se va discuta despre construcția podului transfrontalier peste rîul Nistru, care va face conexiunea între localitățile Cosăuți- Iampol, notează noi.md cu referire la radiomoldova.

„Republica Moldova va livra un nou lot de ajutor umanitar în valoare de 5 milioane de lei. De data aceasta a Nikolaev, iar consulatul nostru de la Odessa va acorda asistența Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să livreze acest ajutor”, a menționat ambasadorul.

Menționăm că lotul este compus din bunuri din domeniile energetic, medical, cum ar fi sisteme pentru transfuzia sîngelui și dezinfectanți, dar și alimente sub formă de conserve. Amintim că ajutoare similare au fost acordate statului vecin și pe parcursul anului trecut.

Totodată, diplomatul a anunțat că în curînd va avea loc și o nouă ședință a Comisiei mixte moldo-ucrainene.


„O reuniune importantă va avea loc la Vinița unde a fost convocată ședința Comisiei mixte moldo-ucrainene pentru construcția pudului peste rîul Nistru, în regiunea localităților Cosăuți-Iampol, un proiect important pentru dezvoltarea regională”, a menționat Valeriu Kiveri.

Precizăm că, potrivit acordului bilateral, semnat în vara anului trecut, construcția podului peste rîul Nistru, care va face legătura dintre Republica Moldova și Ucraina, cu o lungime de peste 1400 de metri, urmează să fie finalizată în doi ani.

1
0
0
3
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?