X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Rudele victimelor accidentului de la Bahmut cer ca justiția să triumfe

12 dec. 2023,, 09:19   Societate
3135 0

Rudele victimelor accidentului de la Bahmut, care ar fi fost provocat de procurorul șef al Procuraturii raionului Ungheni, cer ca justiția să triumfe, iar procurorul Dumitru Triboi – să răspundă pentru faptele sale, conform legii.

Familia celor patru victime, între ele un bebeluș de doar trei luni și mama sa de 21 de ani, susține că și-a îngropat singură morții, după ce rudele procurorului, deși i-a propus ajutor material, nu și-ar fi onorat promisiunea. La aproape două luni de la tragedie, rudele familiei decedate îi cer șefului procuraturii din Ungheni să susțină financiar copila de nici patru ani, grav rănită în noaptea fatidică, pînă la vîrsta de 18 ani. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Destine”, de la Prime.

Natalia Bricicari, mama Nadejdei și bunica bebelușului de trei luni decedate în accident susține că a discutat în acea zi cu fiica sa. Ultima discuție telefonică ar fi avut-o cu cîteva ore înainte de tragedie. Nadejda dorea să vină cu cele două fiice ale sale, de trei luni și aproape patru ani, la mama sa, dar nu avea bani. Ea neagă că fata, dar și bunicii săi ar fi fost beți în acea noapte, așa cum susțin avocații lui Triboi. „Vroia să vină la mine, m-a întrebat dacă am bani să-i dau și i-am zis că nu. S-a dus la bunica ei să doarmă, pentru că soțul a plecat peste hotare. (…) Nu erau beți, ce o să mai zică acu? Chiar și să fi fost beți, de ce a dat în ei?”, se întreabă femeia, transmite zugo.md.

Natalia spune că după tragedie soția lui Dumitru Triboi ar fi venit acasă la ei, împreună cu alte rude, moment în care ar fi oferit familiei bani – cîte 15 mii de lei pentru fiecare persoană moartă.

„Soția și cu niște rude ale procurorului au fost acasă la noi, să discutăm ce facem cu morții. Dar fata mea le-a spus că nu, să mergem la notar să facem act că vor avea grijă de fetița de 4 ani pînă cînd împlinește vîrsta de 18 ani. Au propus cîte 15 mii de lei pentru fiecare persoană. Nu am acceptat. Ce faci cu 30 de mii de lei? Numai un sicriu cît costă. Nu ne-am înțeles la nimic. Eu au plecat, că nu au fost de acord”, spune Natalia Bricicari.


Și soțul Nadejdei, tatăl copilei de 3 luni decedate și a fetiței de nici patru ani grav accidentate, Ștefan Grosu, spune că familia procurorului ar fi propus să ofere cîte 15 mii lei pentru cheltuielile legate de înmormîntare. Ulterior, suma ar fi fost ridicată la 20 de mii de lei.

„Au zis apoi că ne dau cîte 20 de mii de lei, dar nu în mînă, că cumpără ei totul. Au zis că voi o să veniți la înmormîntare și totul va fi gata. (…) Nu ne-au dat bani. I-am înmormîntat din banii pe care i-am mai strîns, rudele care ne-au ajutat”, spune Ștefan Grosu.

Rudele familiei decedate neagă că ar fi cerut cîte 100 de mii de lei pentru fiecare persoană moartă de la familia procurorului, așa cum anterior ar fi spus cele din urmă.

„Nu a fost acest caz deloc, noi nu am cerut acești bani. Așa vorbe nu au fost. Am vrut să îngropăm cum trebuie, dar nu au fost de acord. Ne-au ajutat oameni de peste hotare, am luat credit de la bancă, am pus mînă de la mînă. (…) Acum vrem să răspundă de copil și să dea ce ne-am îndatorat noi de pe la bănci. Toate cecurile ce am cumpărat, ce ne-am cheltuit, sînt. Lasă-l să plătească”, a mai spus Natalia Bricicari.

Amintim că, în seara zilei de 20 octombrie, o Skoda Fabia, la volanul căruia ar fi fost procurorul Dumitru Triboi, a accidentat o căruță în care se afla o familie din 6 persoane, pe traseul R-1, localitatea Bahmut. În urma impactului, patru persoane au decedat, iar alte două – au fost transportate la spital. Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), în urma testării prezenței alcoolului în aerul expirat la șoferul automobilului, rezultatul a fost negativ. Dumitru Triboi a fost reținut și, ulterior, plasat în arest.

0
0
1
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?