România donează peste 600 de tablete copiilor defavorizaţi din R. Moldova

26 feb. 2022,, 10:47   Societate
2260 0

Ambasada României în Republica Moldova a dat startul unei donaţii, care constă în 606 tablete pentru copiii din unele familii vulnerabile din Republica Moldova. Evenimentul a avut loc la Străşeni, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al Ambasadei.

Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Republica Moldova, a menţionat la eveniment că donaţia de tablete vine la puţin timp după desfăşurarea la Chişinău a celei de-a cincea Şedinţe comune de Guverne, care a permis semnarea unui nou Acord de asistenţa financiară nerambursabilă, în valoare de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova din partea României, alături de alte 12 acorduri şi înţelegeri bilaterale importante pentru susţinerea parcursului european ireversibil al Republicii Moldova.

Donaţia efectivă a fost făcută de RoAid către A.O. „CCF Moldova – copil, comunitate, familie”. Republica Moldova este principalul beneficiar al asistenţei pentru dezvoltare al României. Astfel de donaţii vor fi organizate în zilele următoare în toate raioanele Republicii Moldova, inclusiv UTA Găgăuzia şi în regiunea transnistreană, prin intermediul personalului Ambasadei României la Chişinău, cel al Consulatelor Generale ale României de la Bălţi şi Cahul.

De-a lungul timpului RoAid a mai susţinut o serie de proiecte importante în Republica Moldova, precum finanţarea Campaniei de informare privind cancerul de col uterin şi dotare cu echipamente a Institutului Mamei şi Copilului, modernizarea Spitalului Raional din Comrat, dotarea dispeceratului Serviciului unic de urgenţă 112, susţinerea mass-media independente, diverse programe de instruire sectoriale şi multe altele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?