X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Riscul izbucnirii incendiilor de vegetație persistă. Recomandările salvatorilor

2 apr. 16:15   Societate
1319 0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) atenționează repetat populația despre riscul izbucnirii și răspîndirii focarelor de ardere a vegetației uscate pe arii extinse.

Avertizarea pompierilor vine în contextul Codului galben de vînt puternic, emis de Serviciului Hidrometeorologic de Stat. Astfel, astăzi, în intervalul orelor 10:00 – 23:00, se prevăd intensificări ale vîntului nord-vestic în rafale de pînă la 19-24 m/s, notează Noi.md.

În acest context, salvatorii îndeamnă populația să evite utilizarea focului deschis la nimicirea vegetației, stufărișului și resturilor menajere. În condiții de vînt și umiditate redusă focarele de ardere se răspîndesc cu repeziciune pe arii extinse, fiind un pericol pentru sectorul forestier, terenurile agricole, precum și pentru sectorul locativ.

Totodată, oamenii sînt îndemnați să nu arunce chibrituri, țigări sau alte obiecte aprinse pe suprafețe de iarbă uscată, în preajma spațiilor forestiere și terenurilor agricole.

De asemenea, o atenție deosebită trebuie să fie acordată minorilor. Aceștia trebuie supravegheați de maturi pentru a nu le permite jocul cu focul și alte surse de aprindere.


În caz de situații de risc și excepționale persoanele sînt îndemnate să apeleze Serviciul 112.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?