X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Restricții de circulație propuse de UE, de la miezul nopții pînă la 6 dimineața

10 sep. 02:00   Societate
13 ore in urma 1701 0

În Uniunea Europeană se discută despre impunerea unor posibile restricții de circulație de la miezul nopții pînă la ora 6 dimineața, în scopul reducerii numărului accidentelor rutiere, scrie presa internațională.

Obiectivul ar fi acela de a impune o restricție orară care să împiedice toți cei care se încadrează în categoria șoferilor noi, adică persoanele care au obținut permisul în urmă cu mai puțin de trei ani, să conducă de la miezul nopții pînă în zori, scrie adevarul.ro

De altfel, statisticile arată deseori cum sînt unele dintre principalele victime ale accidentelor pe timp de noapte sau, în caz contrar, responsabili de producerea anumitor accidente.

Rata deceselor în accidente rutiere a crescut cu 4% în UE în 2022 comparativ cu 2021, iar cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor de mașină a înregistrat-o România, potrivit celor mai recente date Eurostat.

România este în fruntea țărilor europene în ceea ce privește numărul de decese provocate de accidentele rutiere. Mai exact, avem cea mai mare rată: 86 de decese la un milion de locuitori.


În 2022, Suedia a avut cea mai mică rată de decese în accidente rutiere în Uniunea Europeană, cu 22 de decese la un milion de locuitori, urmată de Danemarca cu 26 și Irlanda cu 31. În schimb, România a înregistrat cea mai mare rată, 86 de decese la un milion de locuitori, urmată de Bulgaria cu 78 și Croația cu 71.

Numărul deceselor din țara noastră este aproape dublu față de media europeană din 2022. Media de decese în 2022 a fost de 46 la un milion de locuitori în UE.

Acum doi ani, 20.653 de persoane au murit în accidente rutiere în UE, comparativ cu 19.917 în 2021 și 18.833 în 2020. Scăderea din 2020 a fost influențată de restricțiile din timpul pandemiei care au redus traficul de pasageri.

România continuă să conducă în topul țărilor cu cele mai multe accidente rutiere, înregistrînd peste 76 de accidente zilnic (aproximativ 28.000 pe an), cu 4 decese pe zi, conform datelor Institutului Național de Statistică.

Parlamentul European a centralizat principalele modificări legislative și dezbaterile pe tema transportului rutier în UE din 2010 pînă în prezent.

„Deși fiecare stat membru are competența de a lua propriile decizii cu privire la anumite aspecte ale dispozițiilor privind traficul rutier și siguranța rutieră, UE desfășoară, de asemenea, activități în acest domeniu, măsurile sale vizînd starea tehnică a vehiculelor, transportul de mărfuri periculoase și siguranța rutieră în general”, arată PE.

3
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав