Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Republica Moldova va oferi Ucrainei un nou lot de ajutor umanitar

20 feb. 21:45   Societate
3276 1

Republica Moldova va oferi Ucrainei un nou lot de ajutor umanitar, sub formă de bunuri materiale, în valoare de 4,9 milioane de lei.

Un proiect de lege care prevede acest lucru urmează a fi aprobat de Cabinetul de miniștri în cadrul ședințe din 21 februarie.

Potrivit proiectului de lege, noul ajutor umanitar include generatoare electrice, sisteme pentru transfuzia sîngelui, dezinfectanți pentru mîini și conserve de carne de porc și pește. Bunurile materiale vor fi eliberate din rezervele de stat și de mobilizare. Valoarea totală asistenței umanitare se estimează la 4,9 milioane de lei.

Asistența umanitară va fi transportată în Ucraina de reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Pentru cheltuielile de transport vor fi alocate 101 000 de lei.

În nota informativă a proiectului se menționează că Guvernul a decis acordarea ajutorului umanitar după ce, în 15 noiembrie 2023, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a primit o listă cu bunuri necesare din partea autorităților din Ucraina.


5
1
0
1
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?