Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Republica Moldova va avea o lege nouă privind drepturile copilului

30 noi. 2023,, 15:00   Societate
2756 0

dParlamentul a votat în lectura a doua o nouă lege privind drepturile copilului, prevederile căreia au fost racordate la Convenția ONU din acest domeniu. Inițiativa legislativă a fost susținută de 55 de deputați.

PROIECTUL de lege a fost elaborat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, întrucît prevederile actuale ale Legii cu privire la drepturile copilului, adoptată în anul 1994, reflectă vag direcțiile prioritate ale statului în domeniu, iar unele prevederi și-au pierdut actualitatea.

Respectiv, în noua lege, fiecare drept al copilului este descris pe deplin, conform Convenției ONU. De asemenea, în document sînt stipulate principalele definiții din domeniu, sînt elucidate principiile de asigurare a drepturilor copilului, atribuțiile autorităților publice centrale și locale și interacțiunea acestora în procesul de asigurare a respectării drepturilor copilului. Totodată, textul legii a fost completat cu articole noi, care vizează dreptul copilului la libera exprimare, opinie și participare. Proiectul promovează interesul copilului de a beneficia de protecție fără nicio discriminare.

2
1
1
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?