X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 147
Transnistria stiri: 1414

Republica Moldova are cei mai mulți angajați IT

19 mai. 14:41   Societate
2717 2

Republica Moldova se află pe locul II la capitolul angajați în domeniul IT per cap de locuitor din Europa pentru al treilea an consecutiv, a anunțat pe rețelele de socializare, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Oficialul a mai spus că, 4,5% din totalul persoanelor angajate în 2023, adică peste 26 de mii de specialiști, au obținut un loc de muncă în sectorul IT. El a mai precizat că țara noastră a depășit giganți precum Polonia, Ucraina și Romînia, conform unui studiu publicat de Emerging Europe, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

Astfel, potrivit studiului, după Estonia și Republica Moldova în top 3 se află Letonia și Slovacia, care au o pondere de angajare în domeniul IT de 4,12%. Acestea sînt urmate de țări precum Cehia, Slovenia și Serbia.

Dumitru Alaiba a anunțat că în perioada 6-7 iunie se va desfășura Moldova Digital Summit, unde se va discuta despre pașii ce trebuie întreprinși pentru dezvoltarea unei economii digitale durabile și integrate global.

Potrivit ministrului, la eveniment vor participa peste 50 de vorbitori, 150 de companii și sînt așteptați peste 2500 de vizitatori.

3
0
4
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав