X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Remunerarea persoanelor cu funcții de răspundere a societății pe acțiuni. Legislația ar putea fi modificată

18 iul. 21:30   Societate
2 ore in urma 669 0

Legea privind societățile pe acțiuni ar putea fi modificată și completată în vederea inducerii unui grad mai înalt de precizie în ceea ce privește competențele Adunării Generale a Acționarilor (AGA) de a aproba, inclusiv orice modificări operate la politica de remunerare a societății.

Potrivit unui proiect de lege, examinat în ședința secretarilor, în cazul în care politica de remunerare a persoanelor cu funcții de răspundere a societății include o componentă variabilă, această formă de remunerare poate fi adresată doar persoanelor cu funcții de răspundere care conform Statutului societății dețin funcții executive.

În cadrul proceselor conexe acordării remunerației bazate pe acțiuni, adresată persoanelor cu funcție executivă, se impun următoarele reguli pentru obținerea votului acționarilor:

schemele în baza cărora persoanele cu funcție executivă sînt remunerate cu acțiuni, opțiuni pe acțiuni sau orice alt drept de a achiziționa acțiuni sau de a fi remunerate pe baza variațiilor prețului acțiunilor trebuie să fie supuse, separat, aprobării prealabile de către acționari în cadrul adunării generale anuale, înainte de adoptarea lor. Aprobarea trebuie să se refere la schema în sine și nu la acordarea individuală persoanelor cu funcție executivă a unor astfel de beneficii, bazate pe acțiuni, în cadrul schemei date.

deciziile aprobate de către adunarea generală anuală trebuie să vizeze:

  • acordarea de scheme bazate pe acțiuni, inclusiv opțiuni pe acțiuni, către persoanele cu funcție executivă;
  • determinarea numărului maxim de acțiuni și a principalelor condiții ale procesului de atribuire;
  • termenul în care pot fi exercitate opțiunile;
  • condițiile pentru orice modificare ulterioară a prețului de exercitare a opțiunilor, dacă acest lucru este relevant;
  • orice alte scheme de stimulare pe termen lung, pentru care persoanele cu funcție executivă sînt eligibile și care nu sînt oferite, în condiții similare, tuturor celorlalți angajați;
  • termenul în care organul responsabil cu remunerarea persoanelor cu funcție executivă poate acorda aceste tipuri de compensații, în mod individual, acestora.

Orice modificare a termenilor și a condițiilor schemelor aprobate trebuie să fie supuse aprobării prealabile de către acționari în cadrul adunării generale anuale, înainte de adoptarea lor. În aceste cazuri, acționarii trebuie să fie informați cu privire la toate modificările propuse și să li se ofere o explicație cu privire la efectul acestor modificări.

Prevederile nu sînt obligatorii în cazul în care schema de remunerare bazată pe acțiuni se aplică, în condiții egale, tuturor angajaților societății și este votată în cadrul adunării generale a acționarilor.

Dacă este prevăzut în statut, orice acord pe opțiuni cu discount, în temeiul căruia se acordă dreptul de a subscrie acțiuni la un preț mai mic decît valoarea de piață a acțiunii, la data la care prețul este determinat, sau la un preț ce reprezintă media valorilor de piață într-un număr de zile premergător datei la care este determinat prețul de exercitare, trebuie să fie supus votării separat în cadrul adunării generale a acționarilor.

În cazul în care, potrivit ordinii de zi a adunării generale a acționarilor, este depus un proiect de hotărîre materialele ce urmează a fi prezentate acționarilor trebuie să conțină: textul integral al schemelor de remunerare pe bază de acțiuni sau o descriere a principalelor condiții ale acestora și numele participanților la scheme; o descriere a relației dintre schemele propuse și politica generală de remunerare a persoanelor cu funcții de răspundere a societății; informații despre modul în care societatea intenționează să furnizeze acțiunile necesare pentru a-și îndeplini obligațiile în temeiul schemelor de stimulare. În special, se va preciza clar dacă societatea intenționează să achiziționeze acțiunile necesare de pe piață, dacă le deține ca acțiuni de tezaur sau dacă va emite noi acțiuni; informații și o imagine de ansamblu asupra costurilor schemei pentru societate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав