Transnistria stiri: 1358
Eurovision stiri: 499

Reduceri pentru unele extrasele eliberate de Agenția Servicii Publice

1 noi. 2023,, 11:50   Societate
2117 0

Se vor reduce cu 20% prețurile pentru extrasele eliberate de Agenția Servicii Publice. Este vorba despre documentele solicitate online și generate automat.

Un proiect de decizie se examinează de către cabinetul de miniștri. Conform documentului, va fi exclusă posibilitatea alegerii termenului de prestare, iar cetățenii vor beneficia de reduceri de 20% dacă extrasul este comandat prin intermediul unor aplicații web, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„De exemplu, tariful pentru extrasul din Registrul de stat al populației (RSP) la solicitarea persoanei fizice se variază de la 90 pînă la 450 de lei, în funcție de termenul solicitat (10 zile lucrătoare, …, 1 oră). În cazul comandării online a extrasului sub formă de document electronic care se generează cu antrenarea operatorului back-oficiului, se aplică tariful redus (cu 20%) de la 70 pînă la 360 de lei, în funcție de termenul solicitat”, se arată în nota informativă.

Pentru extrasul electronic din RSP generat automat, se propune aplicarea tarifului fix în mărimea de 70 de lei. „Ținînd cont de disponibilitatea lansării proiectului din punct de vedere tehnic, se propune ca intrarea în vigoare a prezentei hotărîri să fie asigurată la data publicării”, se mai precizează în proiect.

3
2
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?