COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Record de cazuri de coronavirus în Ucraina

Record de cazuri de coronavirus în Ucraina

Ucraina a înregistrat joi un record de 689 de noi cazuri de coronavirus pe fondul ieşirii din izolare, cifre considerată "extrem de alarmante" de ministrul sănătăţii, care a anunţat că pregăteşte noi măsuri.

"Avem cifre extrem de alarmante" care cresc de o săptămînă, şi-a exprimat regretul Maksin Stepanov pe pagina sa de Facebook, transmite agerpres.ro.

El a acuzat numeroasele încălcări ale regulilor de distanţare şi nepurtarea măştii de către ucraineni, unii experţi explicînd totuşi acest fenomen printr-o înmulţire a testelor de depistare.


"Ameninţarea nu a dispărut, dar uitaţi-vă pe străzi, priviţi ce se întîmplă în jurul nostru. Am renunţat la orice izolare, am decis că aceasta nu mai există", a adăugat ministrul într-o conferinţă de presă.

Ministerul Sănătăţii este pe cale să pregătească măsuri "urgente în numele vieţii şi al sănătăţii fiecăruia dintre noi", a mai anunţat el, fără a oferi vreun detaliu.

Ţară cu circa 40 de milioane de locuitori, Ucraina a înregistrat de vinerea trecută 3.659 de noi cazuri de coronavirus, o creştere de aproape 21% comparativ cu precedentele şapte zile, conform calculelor AFP pe baza statisticilor oficiale.

Autorităţile ucrainene au impus din martie măsuri de izolare severe, printre care oprirea transportului în comun, după detectarea primelor cazuri de coronavirus în această ţară, una dintre cele mai sărace din Europa, cu un sistem public de sănătate în ruine.

Începută la mijlocul lunii mai, ieşirea treptată din izolare este pusă în aplicare de regiuni în funcţie de noile cazuri, de numărul testelor realizate şi de numărul de paturi de spital disponibile.

În total, 29.070 de noi cazuri de COVID-19, dintre care 854 mortale, au fost înregistrate pînă acum.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load