X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Recomandările autorităților municipale privind organizarea matineelor în grădinițe

4 dec. 2018,, 17:41   Societate
3217 1

Autoritățile municipale recomandă conducătorilor grădinițelor din capitală să opteze pentru un alt format de organizare a matineelor, fără a invita persoane din afara instituțiilor în calitate de mascote, transmite MODLPRES.

Potrivit Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport a Consiliului Municipal Chişinău, recomandările vin atît în scopul asigurării accesului tuturor copiilor la activităţile organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă, cît şi pentru a preveni colectările ilicite de bani în grădinițe.

Reprezentanții direcției au specificat că toate serbările organizate în grădiniţele de copii nu sînt reglementate în documentele de politici educaţionale. „Activităţile extra-curriculare din preajma sărbătorilor de revelion reprezintă o finalitate a proiectelor tematice desfăşurate în cadrul instituţiilor. Acestea pot fi desfăşurate cu/sau fără participarea părinţilor, iar colectările de bani sînt interzise”, se menționează într-un comunicat de presă al direcției.

Direcţia precizează că pentru a respecta egalitatea între copii şi a nu pune în dificultate părinţii, activităţile extra-curriculare vor avea loc fără invitaţia persoanelor din afara instituţiei, iar pentru asigurarea momentelor de surpriză precum prezenţa Moşului Crăciun, a Zînei Iarnă, a Fulguţei şi altor mascote şi personaje de poveste pot fi invitaţi părinţii copiilor sau în acest rol pot fi cadrele didactice din instituţii.

În cadrul ședinței de ieri a serviciilor primăriei capitalei, primarul interimar, Ruslan Codreanu, a anunțat că „a primit mesaje de la părinți despre colectarea banilor pentru organizarea sărbătorilor de iarnă”. Acesta a cerut reprezentanților Direcției educație „să găsească alternative de desfășurare a manifestărilor dedicate sărbătorilor de iarnă, fără a fi colectate taxe pentru mascote”. O alternativă propusă de autoritățile locale a fost implicarea actorilor de la teatrul de păpuși „Licurici”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?