Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Recomandările ASP pentru părinții care au planificat o călătorie peste hotare împreună cu copiii

8 apr. 11:45   Societate
5404 0

Agenția Servicii Publice îndeamnă părinții să verifice valabilitatea pașapoartelor emise pe numele copiilor lor, pe timpul sărbătorilor Pascale și înainte de sezonul estival, notează Noi.md.

„Dacă pașaportul copilului urmează să expire în curînd sau deja a expirat, se recomandă să programați o vizită la unul din centrele multifuncționale ale ASP, selectînd serviciul necesar, biroul, data și ora vizitei pe pagina oficială a instituției, www.asp.gov.md. Cererea pentru eliberarea unui nou pașaport pe numele copilului poate fi depusă de către unul dintre părinți, tutore, curator sau autoritatea tutelară teritorială, în cazul copiilor separați de părinți. Reprezentantul legal al copilului trebuie să se prezinte împreună cu copilul la un centru multifuncțional al ASP sau la reprezentanțele diplomatice ale Republicii Moldova din străinătate”, anunță ASP.

Pentru eliberarea pașaportului cetățeanului Republicii Moldova, nu este necesară prezentarea documentelor de stare civilă, dacă informațiile privind actele și/sau documentele de stare civilă (sau schimbările intervenite) sînt actualizate în Registrul de stat al populației.

Pentru mai multe informații despre termenele și tarifele pentru eliberarea pașaportului, accesați pagina oficială a Agenției Servicii Publice.

1
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?