Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Recomandări la alegerea îmbrăcămintei pentru școală

21 aug. 2023,, 03:18   Societate
4030 0

Atunci cînd procurați îmbrăcăminte școlară pentru copii, este important să rețineți că în aceasta copilul va petrece mult timp. Din acest considerent, hainele destinate portului școlar trebuie să asigure menținerea sănătății copilului.

Astfel, hainele școlare alese incorect sau de o calitate proastă pot cauza diferite boli, inclusiv boli de piele, boli respiratorii. Prin urmare, îmbrăcămintea în care copilul se află în instituția de învățămînt mult timp, trebuie să fie cusută din țesături naturale ce corespund cerințelor de securitate biologică și chimică pentru îmbrăcăminte, textile.

Neapărat studiați cu atenție etichetarea îmbrăcămintei - eticheta cu datele producătorului și compoziția țesăturii.

Acordați atenție simbolurilor de pe etichetă referitor la procedeele de curățare a hainei. De exemplu, dacă eticheta indică o curățare chimică, este mai bine să refuzați astfel de haine pentru copil, deoarece substanțele chimice utilizate pentru curățarea produsului pot fi dăunătoare pentru sănătatea elevului.

Uniformele școlare din materiale ca bumbacul și inul sînt cele mai indicate pentru toamnă și primăvară, lînă și cașmir pentru anotimpul de iarnă.


Forma cu conținutul de fibre sintetice poate fi mai ieftină - este unicul avantaj pe care îl prezintă. Fibrele sintetice nu permit pielea să respire, ca urmare se încalcă schimbul termic și copilul începe să transpire, ceea ce poate duce la hipotermie și apariția răcelii.

Îmbrăcăminte școlară nu trebuie să emită un miros înțepător. Prezența unui miros neplacut poate indica conținutul de substanțe chimice dăunătoare sau chiar periculoase folosite la vopsirea țesăturilor.

Alegeți mărimea potrivită pentru îmbrăcămintea școlară, asigurați-vă că copilului dvs. îi este confortabil în ea, atît în ​​poziție șezînd, cît și în timpul mersului. Hainele nu trebuie să restricționeze mișcările copilului.

Garanția securității îmbrăcămintei școlare pentru sănătatea copilului este existența unui aviz sanitar, vînzătorul trebuie să prezinte acest document cumpărătorului la prima cerere.

Pentru a vedea mai multe răspunsuri la întrebările parvenite pe adresa redacţiei noastre, accesaţi acest link. Întrebările pot fi expediate pe adresa intreaba@noi.md.

1
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?