X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Recensămînt: A început etapa de actualizare a hărții digitale a locuințelor și clădirilor

2 apr. 17:45   Societate
1811 0

Biroul Național de Statistică informează că, în perioada 1-7 aprilie vor fi realizate lucrările de actualizare a hărților și listare a locuințelor cuprinse în Recensămîntul populației și locuințelor 2024.

Aceasta constituie una dintre activitățile cheie de implementare a Recensămîntului, realizată cu deplasarea personalului temporar de recensămînt în teren, notează Noi.md.

În cadrul acestei activități recenzorii vor efectua vizita preliminară în teren pentru a se familiariza cu limitele sectoarelor de recensămînt atribuite și pentru a realiza actualizarea hărții și listarea locuințelor. Scopul principal al acestei activități este verificarea și actualizarea listei tuturor clădirilor și intrărilor acestora de pe hartă și formarea listelor locuințelor.

La modul practic recenzorul va verifica în teren limitele sectoarelor de recensămînt atribuite; va parcurge pe jos fiecare stradă de pe harta predefinită a sectorului de recensămînt și va verifica dacă pe hartă se regăsesc toate clădirile de locuit, dacă unele clădiri prezente pe harta sectorului de recensămînt nu mai există în teren (au fost demolate, au fost adăugate anterior eronat etc.) sau au apărut noi clădiri construite care trebuie adăugate, și dacă în clădirile nerezidențiale, precum și în spațiile colective de locuit din cadrul sectorului de recensămînt, există spații de locuit în care locuiesc persoane care trebuie recenzate.

Informațiile vor fi introduse în aplicația de interviu instalată pe tabletă, care include și un modul de management al hărții sectorului de recensămînt care, pe lîngă imaginea de satelit, oferă lista clădirilor și intrărilor marcate pe hartă. De asemenea, aplicația dispune de funcționalități de mărire/micșorare și de navigare pe hartă (pan & zoom).


Totodată, în perioada desfășurării activității de actualizare a hărții digitale recenzorul va sesiza supervizorul despre situațiile specifice întîlnite în teren.

Activitatea de actualizare a hărții și listare a locuințelor precedă activitatea de colectare a datelor în teren de către recenzori care se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024.

De menționat că, în lucrările de actualizare a hărții și listare a locuințelor vor fi antrenați circa 3 800 de recenzori și 560 de supervizori.

0
0
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?