Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1302

Reacția Ministrului Infrastructurii la mesajul transportatorilor de a nu ieși pe rute

23 noi. 2023,, 14:18   Societate
3063 0

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale este deschis să asculte transportatorii, însă nu-i este clar motivul protestelor.

Precizările au fost făcute pentru NewsMaker de reprezentanții Ministerului. Cei din urmă au mai spus că declarația transportatorilor că ar putea să nu iasă pe rute în semn de protest „este o amenințare, în primul rând pentru cetățeni”.

Consiliera ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) Alina Pisică a spus că instituția este deschisă să asculte „propunerile concrete” ale transportatorilor.

„Noi suntem deschiși să-i ascultăm așa cum am făcut până acum, însă din partea unor transportatori am primit doar critici nefondate, fără propuneri concrete la proiect. Deci nouă de fapt încă nu ne este clar motivul protestelor. Ministerul are ca obiectiv să ofere oamenilor servicii de transport modern și asta vom face, de aia îi invităm și pe transportatori să salute această inițiativă sau, dacă nu sunt de-acord – să vină cu propuneri concrete”, a comunicat reprezentanta MIDR.

„Referitor la amenințarea unor transportatori că cică nu vor mai efectua rute, este o amenințare în primul rând pentru cetățenii Republicii Moldova care au nevoie să circule”, a adăugat Alina Pisică.


Pe 23 noiembrie, reprezentanții Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) au protestat în Piața Marii Adunări Naționale. Ei au declarat că noi proteste în centrul capitalei, în perioada următoare, nu vor fi. Cel mai probabil, în semn de protest, transportatorii nu vor ieși pe rute. Precizările au fost făcute de președintele Consiliului APOTA Oleg Alexa.

3
1
1
4
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?